четвъртък, 3 май 2012 г.

Млечна баница – 2ри вид

Брашно 200 г
вода 100 г
сол 2 г
растително мас­ло 25 г
брашно за наръсване 25 г
прясно масло 50 г
оцет 10 г
яйца 1½ бр. (за тестото)
мляко 500 г
ориз 50 г
яйца 4 бр.
захар 100 г

Млякото се сварява със счукания ориз, докато по­лучи гъстотата на салеп. В изстиналото мляко се при­бавят захарта и разбитите с вилица яйца. Приготвя се меко тесто от брашното, солта, яйцата, водата, оце­та и растителното масло, от което се източват 5 ли­ста. Нареждат се в тава, като помежду им се ръси масло. Когато баницата се опече добре и листовете се позачервят, изсипва се приготвената млечна смес и се поставя отново във фурната да се запече.