Грис 200 г
захар 225 г
прясно масло 100 г
пудра захар 25 г
канела 0.5 г
бадемови ядки 50 г
прясно мляко 600 г
Грисът и обелените бадеми се запържват в прясно масло, докато порозовеят, като се бъркат непрекъснато с дървена лъжица. Млякото, в което е прибавена захарта, се кипва и се налива в изпържения горещ грис, който за минута се отделя от огъня. Тенджерата се покрива с чиста кърпа и след това с капака. Разтърсва се няколко пъти, но не се отваря. Поставя се на края на печката. След няколко минути капакът се отваря, халвата се разбърква с дървена лъжица и се насипва в разлата чиния. Отгоре се наръсва с пудра захар и пресятата канела. Халвата е добре приготвена, когато е сипкава. Поднася се топла.