Агнешко (овнешко) месо 1 кг
прясно масло 100 г
пресен лук 100 г
червени домати 300 г
картофи 300 г
гъби 350 г
люти пиперки 50 г
чеснов лук 25 г
майоран 25 г
балканска чубрица 15 г
червен пипер 5 г
чер пипер 0.5 г
лозови листа 50 г
сол 15 г
кромид лук 150 г
Месото се нарязва на кубчета. Смесва се с нарязания лук, майоран или естрагон, гъбите на филийки, картофите на кубчета, чесновия лук, черния и червения пипер, солта, пиперките, чубрицата и червените домати на кубчета. Сместа се разбърква, прибавя се и маслото, поставя се върху пергаментова хартия и се загъва. След това се увива в лозови листа. Отгоре се замазва с глина или кал, поставя се върху каменна плоча и се покрива с пепел и силно разгаряна жар. Задушава се около 3 часа. След това се счупва изсъхвалата обвивка, отстраняват се лозовите листа и кебапът се поднася в чинии.