Телешко було 250 г
телешко месо 750 г
лой 150 г
прясно масло 100 г
яйце 1/2 бр.
картофи 1500 г
чеснов лук 5 г
майоран 10 г
сух хляб 150 г
прясно мляко 300 г
червен пипер 5 г
зелени домати 500 г
люти пиперки 50 г
сол 15 г
Месото и лойта се обират от костите, нарязват се на парчета и се накълцват със сатър. Прибавят се накиснатият в мляко сух хляб, счуканият чесън, червеният пипер, маслото, нарязаният майоран и солта. В сместа се прибавя и яйцето и всичко се умесва добре. Оформява се хлебче, което се завива в телешкото було и се поставя в пръстен гювеч. Наоколо се нареждат филии от картофи и зелени домати. Посолява се и се залива с разтопеното масло и малко вода.
Пече се в умерена фурна около 2 часа. Рулото се нарязва и се поднася с гювеча, в който е приготвено.