вторник, 1 май 2012 г.

Кебап в патладжани

Телешко или агнешко месо 1 кг
пресен лук 200 г
червени домати 800 г
магданоз 35 г
калофер 25 г
прясно масло 100 г
чер пипер 0.5 г
червен пипер 5 г
патладжани 750 г
яйца 3 бр.
бяло вино 50 г
брашно 15 г

Месото се нарязва на средно големи кубчета. Наръсва се със солта и брашното, умесва се и се пържи бавно в прясното масло до омекване. Патладжаните се издълбават и се полуопържват. Изваждат се и в същата мазнина се запържва нарязаният на дреб­но лук, а след това — обелените дребно нарязани домати и вътрешността на патладжаните до изпаря­ване на водата. Прибавят се подправките, налива се виното и чаша вода и се поставя месото, което се посолява и се задушава на тих огън, докато започне лесно да се къса. След това патладжаните се пълнят с месото, нареждат се в тава, заливат се със соса от кебапа и се пекат във фурна. Когато вече са готови, заливат се с разбитите яйца и се поставят отново във фурната да се запекат.