Брашно 225 г
вода 100 г
сол 3 г
брашно за наръсване 25 г
мас 75 г
растително масло 25 г
оцет 10 г
яйца 2 бр.
захар 150 г
мляко 750 г
грис 40 г
От току-що пресятото брашно (за да не бъде сбито), хладката вода, солта, оцета и растителното масло се замесва тесто. То се оформя на топчета, които се разточват на питки. От 3~4 такива питки, които се поставят намазани една върху друга, се източва един лист. От 4—5 така получени листа се приготвя баницата. Между листовете се поставя повече масло, за да се отлепят при печенето. Така приготвената баница се нарязва на парчета. Върху полуопечената баница се полива млякото, сварено със захарта и гриса и размесено с разбитите яйца. Поставя се отново във фурната да се допече. Сместа от млякото, захарта и гриса се сгъстява като крем, а баницата бухва и става извънредно сочна и вкусна.