Брашно 500 г
прясно мляко 600 г
прясно масло 100 г
захар 15 г
сол 5 г
вода 300 г
мая 7 г
Част от брашното (300 г) се разрежда в 200 г от прясното мляко-. Прибавят се размекнатата мая, солта и захарта. Всичко се разбърква добре и се оставя на топло да втаса. След като удвои обема си, прибавят се останалото брашно и мляко (хладко), разбърква се добре и се оставя да престои още 25 минути на топло. Така полученото рядко тесто се налива на порции в леко намазан с мазнина тиган и се запържва на тънки листове като палачинки. Като се зачервят от едната страна, те се обръщат от другата. Така запържените катми се нареждат в тава и се заливат с леко запържено масло, предварително разредено с малко вода и кипнато. След това се поставят във фурната да се запекат, нарязват се на парчета и се поднасят.
Изпържените катми могат да се поднесат и по друг начин — като се залеят с прясно мляко (500 г), масло и захар (150 г).