вторник, 1 май 2012 г.

Винен кебап

Телешко месо 1 кг
прясно масло 100 г
кромид лук 250 г
доматено пюре 25 г (домати 200 г)
брашно 25 г
червено вино 100 г
червен пипер 5 г
чер пи­пер 0.5 г
дафинов лист 0.02 г
сол 15 г

Месото се нарязва на кубчета, поръсва се със сол­та и брашното, разбърква се и леко се запържва в част от маслото. След това се налива виното, съдът се захлупва и месото се задушава. Отделно се запържва до златист цвят нарязаният на дребно лук.

Прибавят се и се запържват доматеното пюре и брашното. Черният, червеният пипер и дафиновият лист се слагат накрая. Налива се малко топла вода. Като кипне, запръжката се изсипва върху месото. Кебапът се посолява, тенджерата се захлупва и се оставя да ври на тих огън до сваряване на месото.