Овнешко месо 600 г
сух бял хляб 150 г
прясно мляко 200 г
лук 100 г
магданоз 25 г
майоран 15 г
яйца за месото 2 бр.
яйца за поливане 3 бр.
червен пипер 5 г
люти пиперки 50 г
масло 100 г
брашно 50 г
сол 15 г
Овнешкото месо се обезкостява, посолява се и се смила на месомелачката два пъти. Към него се прибавят накиснатият в прясно мляко сух бял хляб, яйцата, дребно нарязаният лук, магданозът и майоранът. Сместа се умесва добре. Оформяват се малки кюфтета, овалват се в брашно, нареждат се в тавичка със сгорещена мазнина и се поставят във фурната. Като се позапържат, наръсват се с червения пипер и нарязаните на филийки люти пиперки, сипва се малко топла вода и леко се посоляват. Пекат се до омекване. Прибавят се разбитите яйца. Ястието се поръсва с магданоз и се запича за няколко минути.