четвъртък, 3 май 2012 г.

Тиганнци

Сирене 150 г
яйца 5 бр.
брашно 175 г
захар (мед) 75 г
растително масло 100 г

Сиренето, добре отцедено от водата, се настъргва на дребно ренде. След това се стрива с дървена лъ­жица, за да се получи по-гладка маса. Към нея се прибавят постепенно разбитите яйца и се посипва по малко от брашното, като се бърка непрекъснато, за да се получи гладка каша.

Маслото се сгорещява в тиган на огъня. Като кип­не, налива се по една супена лъжица от кашицата и се пържи до златист цвят от едната, а след това и от другата страна. Тиганиците се изваждат с вилица, като се отцеждат добре от мазнината. Поднасят се топли, посипани е пудра захар или мед.