Мая 15 г
вода 100 г
сол ½ чаена лъжичка
кисело мляко 300 г
яйца 2 бр.
брашно 1 кг
растително масло 1 л
сирене 100 г
захар 100 г
Маята се разбива в топла вода. Прибавя се брашно, колкото да се образува меко тесто. Поръсва се с брашно и се оставя на топло да втаса. След това се слагат разбитото кисело мляко, яйцата, солта и толкова брашно, че да се получи меко тесто, което се умесва добре. Прибавя се натрошено или настъргано сирене и пак се умесва. След това тестото се източва и се нарязва с кръгла форма (чаена чаша) или пък направо се късат парченца, които се теглят леко с ръце. Пържат се в маслена баня от растително масло на тих огън. Трябва да получат златист цвят и от двете страни. Поднасят се топли, поръсени със захар.