четвъртък, 26 април 2012 г.

Чорба от агнешко с прясна бакла

Агнешко месо 200 г
лук 100 г
червени домати 150 г
брашно 15 г
червен пипер 5 г
копър 15 г
кисело мляко 150 г
ориз 25 г
прясна бакла 500 г
сол 15 г
прясно масло 50 г

Месото се нарязва на дребни парчета, поставя се в тенджера и се залива със студена вода, посолява се и се кипва на огъня. Изплувалата на повърхността пяна се изгребва. Прибавят се дребно нарязаният лук, баклата и червените домати. Тенджерата се захлупва и се оставя да къкри на тих огън.

Лукът се нарязва на дребно, запържва се леко в маслото до омекване, прибавя се червеният пипер и запръжката се разрежда с бульона от супата. След това се връща в тенджерата и се прибавя разбърка­ното в студена вода брашно. Чорбата се оставя да ври 10 минути, наръсва се с копъра и се отстранява от огъня. Поднася се застроена с киселото мляко.