Риба кефал или шаран 1250 г
растително масло (зехтин) 125 г
домати 500 г
кромид лук 100 г
орехи 100 г
лимон 50 г
брашно 10 г
естрагон 15 г
магданоз 15 г
чеснов лук 15 г
сол 15 г
Обеленият и нарязан много на дребно лук се запържва леко в растителното масло (зехтин). Прибавя се брашното. Като се запържи леко, залива се със сока от доматите, посолява се и се оставя да ври на слаб огън около 1/2 час.
Рибата се нарежда в тавичка, залива се с приготвения сос, поставят се счуканите орехови ядки, наръсва се дребно нарязаният магданоз, прибавя се и дребно нарязаният чеснов лук и се пече във фурната около един час. Поднася се гореща.