Фасул 500 г
растително масло 125 г
камби 250 г
кисели краставици 150 г
джоджен 25 г
магданоз 25 г
доматено пюре 15 г
червен пипер 5 г
лук 200 г
сол 15 г
Най-подходящ за яхния е радуилският, златишкият или друг градински боб. Фасулът се изчиства внимателно, измива се и се накисва за не по-малко от 10 часа във вода. След това водата се отцежда, фасулът се поставя в широка тенджера, залива се със студена вода и като се захлупи добре с капака, вари се на силен огън. Като кипне, водата се отцежда и се налива топла вода. Вари се, докато фасулът омекне, но без да се развари (разкашка). В отделен съд се запържва в растителното масло дребно нарязаният лук, докато получи златист цвят. Прибавя се доматеното пюре, запържва се, а след това се поставя и червеният пипер. Така приготвената запръжка се слага в сварения фасул и се разбърква с дървена лъжица. Посолява се и се оставя да поври на тих огън. Накрая се прибавят джодженът и дребно нарязаният магданоз. Порцията яхния от стар фасул се поднася гарнирана с кисели краставички, червени камби и с малка люта червена пиперка.