Патладжани 750 г
лук 500 г
домати 500 г
растително масло 150 г
сол 25 г
брашно 20 г
магданоз 25 г
сухар 40 г
Лукът се нарязва на филийки и се запържва, докато порозовее. Отделно се нарязват на колелца патладжаните, посоляват се, оставят се да постоят и леко се изтискват, за да изтече горчивият им сок. Потапят се в брашно и се запържват леко в останалото растително масло. Отделно се нарязват на дребно магданозът и обелените домати. В пръстен гювеч се нареждат пласт патладжани, пласт изпържен лук, дребно нарязани домати и магданоз, пак патладжани, пак лук и най-отгоре се поставят останалите патладжани. Налива се още малко растително масло, наръсва се пресетият сухар и се пече във фурната (доматите се изпичат, а лукът и патладжаните стават сочни и вкусни.