неделя, 29 април 2012 г.

Телешко яхния

Говежда лой 50 г
телешко месо от гърдите 1 кг
чес­нов лук 100 г
зелени пиперки (сиврия) 150 г
черве­ни домати 300 г
картофи 300 г
кромид лук 300 г
прясно масло 100 г
червено вино 75 г
моркови 100 г
магданоз 25 г
калофер 25 г
червен пипер 5 г
прясно зеле 750 г
сол 15 г

Лойта се нарязва на дребно и се поставя на дъно­то на тенджерата. Върху нея се нарежда нарязаното и поръсено с червен пипер измито месо, а върху не­го — измитите и нарязани червени домати. В среда­та се слагат: лукът, обелените картофи и морковите, набожда се чесновият лук, нареждат се пиперките и всичко се посолява. Прибавят се зелето, нарязано на едри парчета, и нарязаният калофер и се залива с червено вино. Най-отгоре се поставя прясното мас­ло и ястието се задушава захлупено на слаб огън около 3 часа.