Телешко месо 850 г
дюли 750 г
захар 25 г
брашно 20 г
канела ½ пакетче
топено масло 100 г
лук 125 г
сол 15 г
Дюлите се нарязват по на 3—4 резена, без да се белят. Изчистват се от семената и дървесните клетки, потапят се в брашно и се запържват в прясно топено масло, като се внимава да не потъмнеят. В същото масло се запържват лукът, настърган с ренде, и телешкото месо, нарязано на парчета. Месото се посолява и се задушава до омекване. Върху него се нареждат запържените дюли. Ястието ври на тих огън. Към края се прибавят захарта и препеченото брашно, а след това и канелата. При правилното им приготвяне дюлите набъбват и стават много сочни. Те трябва да са напълно омекнали, но не разкашкани.