Говеждо месо 850 г
прясна топена мас 150 г
лукчета (арпаджик) 1 кг
чесън 50 г
бяло вино 50 г
червен пипер 5 г
чер пипер 0.5 г
кимион 1 г
дафинов лист 0.1 г
бахар 0.1 г
доматено пюре 15 г
сол 15 г
брашно 15 г
Говеждото месо се обезкостява и се нарязва на малки късчета. Арпаджикът се обелва и се запържва заедно с чесновите скилидки в прясна мас, като от време на време се разбърква с дървена лъжица. За да запазят формата си, лукчетата не се солят. Опържените лукчета се изваждат с решетъчна лъжица. В същата мазнина се поставят парчетата месо, поръсени със солта, черния и червения пипер и се запържват от всички страни. Прибавят се изпържените лукчета, доматеното пюре и бялото вино, бахарът, дафиновият лист и счуканият и пресят кимион. Ястието се захлупва и се оставя да ври на тих огън. Постепенно лукчетата поемат парата от яхнията, а месото се задушава и става меко. Добавя се по малко вода, докато месото се свари напълно, а лукчетата се налеят хубаво със сок. Преди да се овали от огъня, поставя се препеченото брашно, разбъркано в малко хладка вода, и ястието се кипва. Попската яхния се поднася топла.