Овнешко месо 650 г
лук 100 г
масло 150 г
сол 15 г
чер пипер 0,5 г
червени домати 300 г
патладжани 1 кг
яйца 2½ бр.
Лукът и червените домати се нарязват на дребно и се задушават в част от маслото, докато останат само на мазнина. Поставя се смляното месо и леко се запържва до побеляване. Посолява се и се прибавя черният пипер. Патладжаните се нарязват отделно на продълговати филии, населяват се и се оставят да постоят малко, за да пуснат горчивия си сок. След това се полуизпържват и се нареждат в тава — ред месо, ред патладжани. Мазнината, в която се е запържвало месото, се изцежда отгоре. Мусаката се запича във фурната. Залива се с разбитите яйца, като тавата се навежда на всички страни, за да се разлеят равномерно яйцата и отново се запича.