понеделник, 30 април 2012 г.

Пиле лютика

Пиле 750 г
люти пиперки 100 г
пиперки сиврия 400 г
червени домати 300 г
лук 100 г
прясно мас­ло 100 г
магданоз 25 г
сол 15 г
чер пипер 0.5 г

Изчистеното и измито пиле се задушава до омекване в малко прясно масло и малко вода. След това се нарязва на няколко парчета, поръсва се със солта и черния пипер и се запържва в останалото чисто масло.

Пиперките се изпичат, обелват, изчистват от семе­то и се нарязват на малка парченца. Доматите се на­рязват също на дребно. Изчистеният и нарязан лук се счуква в хаванче. Към запърженото пиле после­дователно се прибавят счуканият лук и нарязаните на парченца пиперки и домати. Като се запържат до­бре, налива се по малко от останалия от задушава­нето сок. Ястието се поставя на тих огън да къкри няколко минути и се наръсва с дребно нарязания магданоз.