Пиле 750 г
люти пиперки 100 г
пиперки сиврия 400 г
червени домати 300 г
лук 100 г
прясно масло 100 г
магданоз 25 г
сол 15 г
чер пипер 0.5 г
Изчистеното и измито пиле се задушава до омекване в малко прясно масло и малко вода. След това се нарязва на няколко парчета, поръсва се със солта и черния пипер и се запържва в останалото чисто масло.
Пиперките се изпичат, обелват, изчистват от семето и се нарязват на малка парченца. Доматите се нарязват също на дребно. Изчистеният и нарязан лук се счуква в хаванче. Към запърженото пиле последователно се прибавят счуканият лук и нарязаните на парченца пиперки и домати. Като се запържат добре, налива се по малко от останалия от задушаването сок. Ястието се поставя на тих огън да къкри няколко минути и се наръсва с дребно нарязания магданоз.