четвъртък, 26 април 2012 г.

Шкембе чорба

Почистено шкембе 600 г
чесън 75 г
оцет 50 г
сол 15 г
чер пипер 0.5 г
лой 25 г
червен пипер 2.5 г
брашно за замазване на капака 50 г

Почистеното и измито шкембе се поставя в разлата тенджера и се залива със студена вода. Капа­кът се замазва плътно с тесто. Тенджерата се поста­вя във фурната. Готовото добре задушено шкембе е омекнало и останало с малко вода. Изважда се от тенджерата и се накълцва на дребно. Долива се топ­ла вода. След като поври, към бульона се прибавя сгорещената е червен пипер лой. При поднасяне в чорбата се поставят счуканият и полят с оцет чесън, солта и черният пипер.