Тлъсто овнешко месо 750 г
лук 100 г
прясно масло 100 г
картофи 400 г
червени домати 250 г
зелени домати 200 г
бамя 50 г
червен пипер 5 г
сол 20 г
магданоз 40 г
пиперки сиврия 400 г
Месото се измива и нарязва на парчета. Очиства се от дребните костици, поставя се е пръстен гювеч със ситно нарязания лук и се наръсва е червения пипер. Прибавя се маслото и се поставя да се пече. От време на време се налива по малко вода, докато месото добие светлозлатиста корица. Към почти готовото месо се прибавят картофите, нарязани на колела, пиперките — на ивици, зелените и червените домати — на парчета, магданозът — на дребно и бамята, която се слага цяла. Гювечът се пече, докато всички продукти омекнат и останат на мазнина. От фурната се изважда, докато е сочен, а не пресъхнал и прегорял.