понеделник, 30 април 2012 г.

Ловчански пирян от картофи или тиквички

Картофи или тиквички 1 кг
растително масло 125 г
ориз 100 г
чеснов лук 40 г
червени домати 300 г
чер пипер 0.5 г
сол 15 г
оцет 15 г
магданоз 25 г

Картофите (тиквичките) се почистват и се наряз­ват на тънки кръгли филийки. Нареждат се в тава, намазана с растително масло. Прибавят се оризът, солта, магданозът и зърната чер пипер. Червените домати се нарязват на кръгли филийки и се нареж­дат най-отгоре. Ястието се залива с вода и расти­телното масло. Пече се във фурна. Десет минути преди да е напълно готово, се залива и със очукания чесън, разреден с оцета.