Овнешко (телешко) месо 650 г
червени домати 1 кг
лук 50 г
ориз 50 г
прясно масло 150 г
брашно 15 г
сол 20 г
чер пипер 1 г
магданоз 1 връзка
Нарязаният на дребно лук се запържва леко в част от маслото, което предварително се сгорещява. Прибавя се нарязаната на кубчета вътрешност на доматите и се пържи до изпаряване на водата и докато остане само на мазнина. След това се поставя оризът, залива се с малко топла вода и се оставя да се полусвари. Прибавя се смляното месо, което се запържва леко само до побеляване. Сместа се подправя със солта, черния пипер, магданоза и се разбърква. С тази плънка се пълнят червените домати, капачетата на които са изрязани откъм гладката страна, а не откъм дръжките. Напълнените домати са нареждат в тавата, заливат се с малко вода, посоляват се леко, поливат се с останалото масло и се пекат във фурна. Накрая се прибавя разбърканото в студена вода препечено брашно и запичането продължава още десетина минути.