Гълъби 750 г
джанки 750 г
масло 100 г
сланина 50 г
брашно 15 г
гъби 100 г
червени домати 100 г
червен пипер 5 г
сол 15 г
лук 100 г
копър 15 г
Почистените и измити гълъби се нарязват ма чети ри парчета и се запържват леко .в маслото. В съшия съд се слагат сланината, нарязана на малки парченца, и нарязаният на дребно лук. Пърженето продължава, докато лукът добие златист цвят. Прибавят се доматите, нарязани на дребни парчета. Когато водата им се изпари, поставя се брашното и леко се запържва. След това се прибавят гъбите, нарязани на филийки. Като поомекнат, поръсва се червеният пипер и се налива малко вода. Ястието се посолява и ври до омекване на месото и сгъстяване на соса. Пет минути преди да се отстрани от огъня, се поставят измитите и изчистени от костилките джанки. Готовата яхния се поръсва с дребно нарязания копър, отстранява се от огъня и се поднася гореща.