Дребна риба 350 г
корени от магданоз 35 г
пащърнак 25 г
целина 25 г
праз лук 50 г
чесън 35 г
дафинов лист 5 г
бяло вино 75 г
растително масло 50 г
брашно 25 г
сол 15 г
лимон 75 г (оцет 15 г или джанки 20 г, или сок от кисело зеле 100 г)
В плитка тенджера се поставят нарязаната бяла част на праза, скилидките чесън, дафиновият лист, нарязаните на дребно корени от магданоз, пащърнак, глави от целина и се заливат със студена вода. Прибавят се бялото вино и растителното масло. Като омекнат корените, чорбата се посолява. Прибавя се рибата, предварително леко посолена, и за подсилване на чорбата — нарязани глави от големи риби. Брашното се разбърква с малко вода и се сипва във врящата супа. Оставя се да кипне. Подкиселява се с лимоновия сок (оцет или джанки), а зимно време може и със зелев сок. Джанките се поставят още в началото да врят. Чорбата се поднася студена.