Шерденчета 300 г
агнешки стомахчета 300 г
момици, бял и чер дроб 750 г
прясно масло 125 г
пресен лук 225 г
ориз 50 г
сол 20 г
джоджен 25 г
чер пипер 0.5 г
брашно 20 г
Най-подходящи са съвършено пресните млади агнешки стомахчета и шерденчета. Добре избелените и изчистени стомахчета и шерденчета (обикновено така се купуват) се измиват със студена вода. Дребно нарязаният пресен лук се запържва в маслото до порозовяване. Прибавят се оризът и попарените и нарязани на дребно агнешки дреболии и леко се запържват. С така приготвената смес се напълват агнешките стомахчета и шерденчета, като гладката им част трябва да бъде отвън, а грапавата — отвътре. Не бива да се пълнят много, тъй като при варенето те ще се свият, а оризът от плънката ще набъбне. Шерденчетата се зашиват с попарен конец и се бодват с игла на няколко места. Нареждат се в разлата тенджера, поливат се с малко топла вода и се поставят на тих огън да къкрят до омекване. От време на време се обръщат внимателно, за да не залепнат и се доливат по малко с топла вода. Накрая се прибавя препеченото брашно, разбъркано в студена вода. При снемането от огъня се посипват с дребно нарязания джоджен. Преди сервирането конците се изтеглят. Поднасят се със съда, в който са приготвени.