Пилета 1500 г
червен пипер 5 г
прясно масло 50 г
зелени домати 600 г
люти пиперки 100 г
чеснов лук 100 г
растително масло 80 г
магданоз 20 г
оцет 30 г
сол 20 г
чер пипер 0.5 г
кромид лук 50 г
калофер 25 г
яйца 4 бр.
Изчистените едно или две пилета се нарязват на 4 или на 8 парчета, наръсват се със солта и червения пипер, запържват се леко в маслото, като се долива по малко топла вода, докато се сварят. Измитите зелени домати се пекат в подница, захлупени с връшник, върху който има жар, или се поставят в тава и се пекат в силна фурна. Изпечените домати се изваждат и се начукват с дървена лъжица или дървен нож. Към тях се прибавят опечените и накълцани люти пиперки, счуканите чеснов и кромид лук, растителното масло, оцетът, нарязаният на дребно магданоз, солта и се разбъркват добре. Полученото пюре се поставя в чиния. Около него се нареждат парчетата от изпърженото пиле. Дребно нарязаният калофер се поставя в разбитите яйца, с които се подправя сосът от пърженото. Парчетата изпържено пиле се поливат с подправения сос.