Агнешко или телешко месо 850 г
масло 100 г
лук 100 г
ориз 50 г
яйце (жълтък) 1 бр.
лимон 75 г
джоджен 25 г
червен пипер 5 г
копър 30 г
тиквички 900 г
сол 15 г
чер пипер 0.5 г
Плънката си приготвя по същия начин както за пиперките с тази разлика, че заедно с лука се запържва дребно нарязаната вътрешност на тиквичките и се прибавя копърът. Изчистените и издълбани от вътрешността тиквички се пълнят, нареждат се в разлат съд, поливат се с малко топла вода, захлупват се и се оставят да врят на тих огън. Накрая се поръсват с джоджена. Сокът се застройва с жълтъка, разбит в лимонов сок. Готовите тиквички се поливат с леко запържения червен пипер.