Месо от млада пуйка 1 кг
мас 100 г
прясно зеле 2 кг
червени домати 500 г
оцет 10 г
червен пипер 5 г
лук 100 г
свинско було 300 г
ким 5 г
сол 15 г
Добре изчистената пуйка се опърля, изкормя се, измива се и се нарязва на порции. Свинското було се разстила по цялата тенджера — на дъното и страните, като се остави парче и за покриване отгоре. Върху булото се нареждат един ред парчета от пуйката, върху тях - едро нарязани парчета от зеле. домати и лук, нарязан на дребно. Наръсва се червен пипер и след това отново се нареждат ред парчета месо, ред парчета от зеле и червени домати. Отгоре ястието се наръсва със солта, кима и останалия червен пипер. Прибавя се маста, наливат се оцетът и водата и се покрива с булото. Тенджерата се захлупва (за предпочитане е пръстена тенджера) и се поставя на тих огън. Ястието ври около два часа.