сряда, 2 май 2012 г.

Агнешки шишчета

Агнешко месо от плешка или бут 1 кг
лимон 75 г
сол 15 г
чер пипер 0.5 г
чесън 50 г
кромид лук 50 г
домати 250 г
гарнитура 750 г

Месото се обезкостява и се нарязва на продълго­вати парчета по около 20 грама. Те се посоляват, поръсват се със счукания чер пипер и лимоновия сок и се умесват с нарязаните на дребно чеснов и кромид лук. Оставят се да престоят 30 минути на студено, след което се нанизват на дървени или телени шишо­ве и се пекат, като от време на време се потапят в изстискания от доматите сок. Пекат се, докато ме­сото омекне и получи тъмночервен цвят. Поднасят се с пържени картофи или зелена салата.