четвъртък, 3 май 2012 г.

Бюрек

Брашно 2 кг
вода 1 кг
сирене 600 г
прясно масло 700 г
растително масло 100 г
сол 20 г
яйца 4 бр

От брашното, водата и солта се умееща тесто, кое­то се накъсва на малки топки. Те се намазват с растително масло и се оставят да престоят около 30 ми­нути. След това се разточват на малки питки. По 3—4 питки се слепват с размекнатото прясно масло и се разточват на кръгчета. От 3—4 такива кръгчета се разточва една кора, която след това се изтънява, нарязва се на три или на четири парчета, които се слагат в намазана тава. Между отделните квадратни листове се ръсят маслото и разбитите с натрошеното сирене яйца. Отгоре също се поръсва с разтопено масло. Преди да се сложи да се пече, наръсва се леко със студена вода и тогава се пече в силна фурна.