четвъртък, 3 май 2012 г.

Бухти

Кисело мляко 200 г
прясно масло 200 г
пудра за­хар 200 г
яйца 3 бр.
амонячна сода 1 чаена лъжич­ка
брашно 750 г
орехови ядки 150 г

Маслото, захарта и яйцата се разбиват. Прибавя се киселото мляко, в което предварително е сложе­на амонячна сода. Постепенно се прибавя брашното при непрекъснато бъркане с дървена лъжица, дока­то се получи меко тесто (по-меко, отколкото за хляб). Със супена лъжица, потопена в мазнина, се отрязват парченца от тестото. Лъжицата се топи в дребно нарязани орехи и внимателно- се изсипва вър­ху намазана тава. Пекат се веднага в умерена фурна.