вторник, 1 май 2012 г.

Тиквички с месо по селски

Телешко месо 1100 г
тиквички 1250 г
лук 100 г
червен пипер 5 г
копър 15 г
червени домати 500 г
брашно 15 г
кисело мляко 150 г
масло 150 г
маг­даноз 15 г
сол 15 г
оцет 50 г
люти пиперки 50 г

Обезкостеното месо се нарязва и се поставя в тенджера. Прибавят се нарязаният на дребно лук, чер­веният пипер, нарязаните на дребно червени домати, солта и се залива е вода и оцет, колкото да се покрие месото. Тенджерата се захлупва и се поставя да ври на тих огън до сваряване на месото. Отделно се обелват и нарязват на колелца тиквичките, посоляват се и се изпържват в маслото. Свареното, месо се слага в тава и около него се нареждат изпържените тиквички. Ястието се залива със сместа от млякото и разбърканото в малко вода брашно, наръсва се с дребно нарязаните копър и магданоз, слагат се ня­колко люти пиперки и се запича под връшник (във фурна) десетина минути.