вторник, 1 май 2012 г.

Млечен кебап по касапски

Агнешки дреболии (момици, ядки, бъбречета) и месо общо 1 кг
пресен лук 200 г
люти пиперки 50 г
мас­ло 100 г
червен пипер 5 г
чер пипер 0.10 г
джоджен 25 г
калофер 25 г
прясно мляко 150 г
яйца 3 бр.
лимонов сок 25 г
бяло вино 50 г
червени до­мати 50 г
сол 15 г

Дреболиите и месото се нарязват на кубчета и се поставят в пръстено гърне. Прибавят се нарязани лукът, лютите пиперки, маслото, червеният и чер­ният пипер, джодженът и калоферът. Посоляват се и се налива лимоновият сок, бялото вино и малко вода. Захлупеното гърне се поставя във фурната и ястието се задушава до омекване на месото и дреболиите. Кебапът се залива с разбитите яйца и пряс­ното мляко и леко се запича.