сряда, 2 май 2012 г.

Агнешки чревца

Агнешки чревца 1 кг
агнешко шкембе 250 г
чер­вен пипер 5 г
джоджен 15 г
домати 150 г
масло 100 г
сол 15 г
чер пипер 0.5 г
люти пиперки 10 г
яйца 3 бр.

Агнешките чревца трябва да се обърнат и да се измият внимателно. Шкембето се почиства и се на­рязва на дълги ленти, широки около 2 сантиметра. Червата се сплитат, превързват се с лентите от шкембето, поръсват се със солта и червения пипер, прибавят се цели лютивите пиперки, заливат се със сока от доматите и малко вода и се поставят във фурната. Опечените черва се поръсват с черния пипер и джоджена, заливат се с разбитите яйца и се оста­вят да се позапекат.