вторник, 1 май 2012 г.

Агнешки кебап с ориз

Агнешко месо от бута 1 кг
кромид лук 200 г
ориз 200 г
чер пипер 0.5 г
червени домати 250 г
магда­ноз 25 г
калофер 25 г
лимонов сок 25 г
сол 15 г
масло 100 г

Месото се нарязва на тънки ивици, посолява се и се поръсва с лимоновия сок. Оставя се да постои около 30 минути. След това се запържва в мазнина­та. Прибавя се нарязаният на дребно лук, след него нарязаните червени домати и пърженето продължава до изпаряване на водата им. Слага се оризът да се позапържи малко. Долива се топла вода, разбърква се и се прибавят солта, черният пипер, магданозът и калоферът. Съдът се захлупва плътно и ястието се задушава.