вторник, 1 май 2012 г.

Кебап от месо в було

Агнешко месо 400 г
бъбречета 400 г
ядки 200 г
момици 100 г
прясно масло 100 г
пресен лук 200 г
пиперки 50 г
червени домати 250 г
сол 15 г
чер­вен пипер 10 г
чер пипер 0.5 г
джоджен 15 г
кало­фер 25 г
було 150 г
лимонов сок 50 г

Месото, и дреболиите се нарязват на кубчета, посоляват се и се поставят в изстискания от доматите сок да киснат около 30 минути. След това се изваж­дат и се нанизват на дървени шишчета. Поръсват се с чер пипер и се полуизпичат на телена скара. Отдел­но леко се запържва нарязаният на дребно пресен лук и пиперките. Заливат се с доматения сок и се ва­рят, докато останат на мазнина. Поръсват се със солта, черния и червения пипер и се прибавят джодженът и калоферът. Булото се нарязва на продълговати парчета, върху които се нареждат шишовете, и се поливат с лимоновия сок. Загъват се, нареждат се в тавичка, поливат се с мазнината от пърженето, и се запичат във фурната.