сряда, 2 май 2012 г.

Агнешки кебапчета

Агнешко месо 1300 г
кимион 2 г
лук 50 г
сол 15 г
гарнитура 750 г

Агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето се обезкостява, нарязва се на парчета и се кълца със сатър върху буков кютук или дъска. Накълцано­то месо се посолява, умесва се и се оставя да престои на студено от 6 до 24 часа, като отгоре се заглажда добре и се покрива е влажна кърпа. След това отново се умесва с дребно нарязания лук и счукания кимион. Оставя се да престои още най- малко 2 часа на студено и тогава се оформя на ке­бапчета, които се пекат на скара, върху жар от дър­вени въглища. Поднасят се веднага в затоплена чи­ния. Гарнират се с дребно нарязан лук, разбъркан с магданоз, и зелени люти пиперки.