вторник, 1 май 2012 г.

Пиперки с месо по градинарски

Агнешко (телешко) крехко месо 1250 г
зелени пи­перки 1 кг
лук 300 г
червен пипер 5 г
червени до­мати 500 г
прясно масло 150 г
сол 15 г
калофер или естрагон 15 г
оцет 35 г
чесън 25 г
магданоз 15 г

Обезкостеното месо се нарязва на малки късове, които се поставят в пръстена тенджера и се наръсват със солта и червения пипер. Прибавя се нарязаният лук, налива се оцетът и малко вода и се вари на си­лен огън. След като поизври водата, прибавят се част от маслото и смачканите домати и се оставя да ври на тих огън. Опечените пиперки се обелват, почистват се от дръжките, разрязват се на две, посоляват се, пържат се и се поставят в съда с готовото месо, кое­то е останало на мазнина. Прибавят се подправки­те, чесънът и се налива малко топла вода. Ястието се задушава десетина минути и се поръсва с магда­ноза.