вторник, 1 май 2012 г.

Свинско задушено

Свинско месо от бута 1 кг
сланина 100 г
мас 100 г
картофи 1 кг
листа от кисело зеле 300 г
чеснов лук 25 г
червен пипер 5 г
ким 0.05 г
сол 15 г
зелев сок 150 г

Нарязаното на по-едри парчета месо се посолява, наръсва се с кима и се оставя да постои около ½ час. Сланината се нарязва на парчета и се поставя в тенджера. Върху нея се слагат зелеви листа, а отгоре — нарязаното на парчета месо и картофи на кръгчета. Всичко се посолява, наръсва се с червения пипер, прибавят се очистените чеснови скилидки и маста. Най-отгоре се покрива със зелеви листа, залива се със зелевия сок, захлупва се капакът и се задушава във фурната.