вторник, 1 май 2012 г.

Агнешко сарма-кебап

Агнешко месо 450 г
бъбречета 200 г
момици 150 г
ядки 200 г
було 140 г
пресен лук 500 г
червени домати 200 г
магданоз 25 г
калофер 25 г
сол 15 г
червен пипер 5 г
чер пипер 0.5 г
кисело мляко 250 г
яйца 3 бр.
масло 100 г

Месото и дреболиите се нарязват на кубчета. Към тях се прибавят лукът, нарязан на дребно, магда­нозът и калоферът. Посоляват се и се наръсват с червения и черния пипер. Слагат се нарязаните на дребно червени домати. Сместа се умесва добре, поставя се и маслото и се увива в булото. Слага се в тава, полива се е малка топла вода, посолява се и се пече във фурната до омекване на дреболиите и месото. Накрая кебапът се залива с разбитите яйца и се поставя наново във фурната да се дозапече. Под­нася се с киселото мляко.