вторник, 1 май 2012 г.

Таскебап

Агнешко или овнешко месо 1 кг или свинско месо 750 г
масло 100 г
бяло вино 200 г
брашно 15 г
сол 15 г
червен пипер 5 г
чер пипер 0.5 г
кимион 2.5 г
бахар 0.05 г
дафинов лист 0.05 г

Месото се нарязва на дребни парчета. По-едрите кости се отделят, а дребните костички в отделните парчета месо се запазват. Посоляват се, поръсват се с червения пипер и кимиона, черния пипер на зърна, бахара и дафиновия лист. Тенджерата се захлупва и месото се запържва добре. Налива се виното. Оста­вя се да се задушава, като при нужда се прибавя по малко топла вода. Когато месото омекне напълно, прибавя се препеченото брашно, разбъркано в мал­ко студена вода. Внимава се месото да не се пре­вари. То трябва да бъде сочно, а сосът — по-гъст, на мазнина.