понеделник, 30 април 2012 г.

Имамбаялдъ – 2ри вид

Патладжани 900 г
брашно 25 г
растително масло 150 г
чесън 35 г
магданоз 25 г
сол 25 г

Избират се зрели с тъмновиолетов, почти черен цвят патладжани, дръжките на които са съвсем зелени. По-подходящи са продълговатите по форма не много големи патладжани. Кората на патладжаните се обелва надлъж на няколко места. В така получените обелени ивици се правят малки плитки врязвания, посолват се добре и се оставят да постоят така След това се изтискват, потапят се в брашно и се пържат в кипящо растително масло. Когато получат розов оттенък и поомекнат, изваждат се, разтварят се по предварително рязнатото място и се пълнят с очистените чеснови скилидки и нарязания на дреб­но магданоз. Нареждат се в разлата тенджера, зали­ват се с малко топла вода, захлупват се с капака и се оставят на тих огън да врят, докато останат почти на мазнина.