неделя, 29 април 2012 г.

Пиле по селски

Пилешко месо 1250 г
кромид лук 900 г
прясно мас­ло 100 г
червен пипер 5 г
сол 15 г
брашно 25 г
чубрица 15 г
магданоз 20 г
джоджен 10 г

Добре измитото и изчистено пиле се нарязва на парчета, които се поставят в тенджера със сгорещеното масло и се наръсват с червения пипер и солта. След като се запържат леко, заливат се с топла во­да. Прибавят се нарязаният на филийки лук и чуб­рицата. Ястието се захлупва и се оставя да ври на тих огън, докато месото омекне. Накрая се прибавя разбърканото в хладка вода брашно и се оставя да ври още няколко минути. Преди да се овали от огъ­ня, се наръсва с дребно нарязания магданоз и джоджена.