неделя, 29 април 2012 г.

Яхния от пастърма и стар фасул

Пастърма 600 г
стар фасул 400 г
лук 400 г
чер­вен пипер 5 г
мазнина 100 г
чер пипер 0.5 г
сол 10 г
доматено пюре 15 г

Късчетата пастърма се накисват в студена вода за 8—10 часа. Изваждат се и се варят до омекване. Отделно се запържва дребно нарязаният лук, приба­вя се омекналата пастърма и се запържва леко, ка­то се внимава да не загори. Поставя се доматеното пюре. След това се сипва малко топла вода. С реше­тъчна лъжица се прибавя по малко от отделно сваре­ния посолен фасул. Поръсва се с червения пипер и се разбърква леко с дървена лъжица. Ври 5—10 ми­нути. При поднасяне се наръсва със смления и пре­сят чер пипер.