неделя, 29 април 2012 г.

Овнешко, варено е магданоз и копър

Овнешко месо откъм бъбрека или врата 1 кг
магда­ноз 100 г
копър 100 г
брашно 20 г
кисело мляко 100 г
яйца 2 бр.
червен пипер 5 г
оцет 10 г
лук 100 г
сол 15 г

Месото се нарязва на парчета и се измива добре. Поставя се в тенджера, залива се с вода и се посо­лява. Прибавят се оцетът, червеният пипер и наряза­ният на дребно лук. Ястието се захлупва и се вари на тих огън. Към полуомекналото месо се прибавят нарязани магданозът и копърът. Ври с тях още поло­вин час и се сгъстява със смес от препеченото, браш­но, яйцата и киселото мляко.