неделя, 29 април 2012 г.

Яхния от прасенце и стар фасул

Месо от прасенце 750 г
фасул 400 г
лук 125 г
сол 15 г
червен пипер 5 г
джоджен 25 г
магданоз 25 г
туршия 500 г

Месото се нарязва на парчета и се запържва с дребно нарязания лук в собствената си мазнина. Бърка се с дървена лъжица, докато месото и лукът се изпържат и тлъстината се стопи. Долива се топ­ла вода и се оставя на тих огън да къкри, докато ме­сото омекне добре. Върху готовото месо с решетъч­на лъжица се поставя отделно свареният фасул. Раз­бърква се леко с дървена лъжица и се оставя още малко да поври, като се наръсва със солта и черве­ния пипер, джоджена и магданоза. Яхнията се сер­вира топла. С нея се поднася туршията.