понеделник, 30 април 2012 г.

Гювеч от мряна риба

Мряна риба 1250 г
картофи 1 кг
гъби 500 г
пряс­но масло 100 г
червени домати 500 г
тарус (естрагон) 10 г
магданоз 15 г
червен пипер 5 г
сол 15 г
лук 100 г
зелев сок или бяло вино 200 г

Нарязаният лук се задушава с малко от маслото и вода в тенджера. Прибавят се нарязаните на кръг­чета картофи и се задушават до полуомекване. Сла­гат се нарязаните гъби и червените домати, наръсват се тарусът (естрагон), червеният пипер и сол и сместа се разбърква. Прибавят се виното и малко вода. Като кипне, веднага всичко се излива в тава­та. Нарежда се добре изчистената риба, наръсва се с магданоз, прибавя се останалото масло и се пече около 1 час във фурната.