неделя, 29 април 2012 г.

Яхния от овнешко, праз и пиперки

Овнешко месо 750 г
праз лук 1 кг
прясно масло 100 г
домати 150 г
чубрица 15 г
пиперки сиврия 150 г
лимон 50 г
сол 15 г

Месото се нарязва на парчета, измива се и се по­ставя в тенджера или тава. Прибавя се нарязаният на кръгчета от 1 см праз лук. Залива се със сока от прецедените домати, посолява се и се прибавят маслото и клонче чубрица. Най-отгоре се поставят пиперките, цели леко запечени и обелени. Така приготвеното ястие се пече в умерена фурна, като от време на време се долива по малко вода. Когато месото омекне, оставя се да се изпари водата и да остане на мазнина. Тогава се прибавя нарязаният на парченца обелен лимон и след 5 минути може да се поднесе.